وقتی که در معرض حرارت، فعالیت بدنی بالا و…  قرار می‌گیرید بدن به طور طبیعی عرق می‌کند. اما زمانی که بدون دلیل خاص و به مدت طولانی بدن بیش از حد معمول عرق ‌کند به گونه‌ای که فرد در انجام فعالیت‌های روزانه خود دچار مشکل شود در وی بیماری به نام هایپرهیدروزیس شکل می‌گیرد.

اختلالات هورمونی و وجود برخی از بیماری‌ها از جمله علت‌های ایجاد این عارضه هستند. با پیشرفت تکنولوژی راه‌های درمانی زیادی من جمله بوتاکس و مصرف داروهای خاص برای رفع تعریق بیش از حد، مورد استفاده قرار گرفتند.

ما به شما جهت آگاهی از بهترین روش رفع تعریق شدید، کلینیک دکتر مهدیه بهرامی را پیشنهاد می‌دهیم. به جهت به روز بودن و ارائه خدمات در کیفیت بالا در این مرکز، عالی‌ترین نتیجه را می‌توانید از درمان خود بگیرید.

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا درباره دلایل ایجاد این عارضه و مؤثرترین روش برای درمان تعریق شدید اطلاعات لازم را کسب کنید.

عرق کردن شدید (Hyperhidrosis) چیست؟

عرق کردن یک میکانیسم و چرخه طبیعی بدن در برابر گرما، استرس و… است که برای خنک و سالم نگه‌داشتن خود انجام می‌دهد. عرق کردن در همه ما اتفاق می‌افتد اما در برخی مواقع بدن از حالت طبیعی و نرمال خارج شده و در نواحی زیربغل، کف دست و پا و… بیش از حد تعریق اتفاق می‌افتد.

تعریق زیاد بدن بدون دلیل خاص و به طور دائم باعث می‌شود که فرد همیشه بدنی خیس داشته باشد و روزانه (حتی چندین بار در روز) به استحمام نیاز پیدا کند. به همین جهت این اتفاق به عارضه‌ای ناخوشایند تبدیل می‌شود که فرد را دچار یک معضل جدی می‌کند.

تمام توضیحاتی که در بالا ذکر شد نشان از وجود یک بیماری به نام  هایپرهیدروزیس است که ناشی از تعریق بیش از حد بدن می‌باشد. این بیماری خطرناک نیست و جای هیچ نگرانی ندارد چون از طریق روش‌های درمان تعریق شدید که در ادامه به آنها می‌پردازیم می‌توان آن را کنترل کرد.

دلایل ایجاد تعریق بیش از حد

دلایل ایجاد تعریق بیش از حد

به طور کلی عرق کردن به دلایلی نظیر گرما، فعالیت‌های فیزیکی، مصرف ادویجات تند، مواد غذایی و یا نوشیدنی‌های داغ، استرس، ترس، عوارض جانبی داروهای خاص، تب، تغییرات هورمونی و… ایجاد می‌شود.

قبل از معرفی مناسب‌ترین روش‌های درمان تعریق شدید نیاز هست تا با دلایل ایجاد این عارضه بیشتر آشنا شوید. به همین منظور در زیر به صورت دقیق به دلایل ایجاد تعریق زیاد بدن پرداخته‌ایم:

یائسگی
  • یائسگی:

    خانم‌ها معمولا از یک سن خاصی به بعد وارد دوره‌ای می‌شوند که به آن یائسگی می‌گویند. معمولا گرگرفتگی و تعریق یکی از علائم شایع در این دوره به شمار می‌رود.

این تعریق بیش از حد به دلیل نوسانات شدید هورمونی و به هم ریختگی بدن اتفاق می‌افتد. در این مواقع می‌توانید کارهای اولیه و ساده‌ای را مانند: باز کردن پنجره، پرهیز از مصرف تندی و گرمی‌جات، و پوشیدن لباس نازک و خنک انجام دهید.

بارداری
  • بارداری:

    بارداری نیز همانند دوره یائسگی، فرد دچار تعریق بیش از حد می‌شود. در شش ماه اول بارداری این علائم بیشتر دیده می‌شود. معمولا پس از زایمان هورمون‌ها به حالت عادی خود برگشته و فرد به صورت طبیعی عرق می‌کند.

پرکاری تیروئید
  • پرکاری تیروئید:

    کسانی که بیماری پرکاری تیروئید دارند، هورمون تیروکسین آنها بیش از اندازه تولید می‌شود. در نتیجه دچار تعریق بیش از حد و گرگرفتگی می‌شوند.

تپش قلب، كاهش ناگهانی وزن، عدم تحمل گرما، لرزش، خستگی و تغيير فعاليت‌های روده و ريتم قاعدگی از علائم دیگری هستند که ممکن است در کنار گر گرفتگی در فرد ایجاد شوند.

  • دیابت:

    دیابت یک بیماری خاموش است که منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. در نتیجه این فرآیند غده عرق دچار اختلال شده و در نهایت فرد یا خیلی کم یا خیلی زیاد عرق می‌کند.

حمله قلبی
  • حمله قلبی:

    عرق کردن زیاد ممکن است هشداری جدی برای قبل از رخ دادن یک حمله قلبی باشد. در برخی مواقع هم زمانی که خون‌رسانی به قلب قطع شود حمله قلبی رخ می‌دهد که بدن واکنش خود را با تعریق بروز می‌دهد.

  • چاقی:

    افرادی که چاق هستند برای انجام فعالیت روزانه خود، مجبورند بدن خود را بیشتر به حرکت دربیاورند بنابراین عرق بیشتری نسبت به سایر افراد می‌کنند.

  • داروها:

    داروهایی که برای درمان بیماری فشار خون و یا افسردگی تجویز می‌شوند، می‌توانند فرد را دچار تعریق بیش از حد کنند. در این حالت امکان دارد پزشک جهت جلوگیری از این مشکل برای فرد دارو تجویز کند.

عفونت
  • عفونت:

    برخی از عفونت‌ها مانند سل، HIV، عفونت‌های استخوان(استئومیلیت)، آبسه و سرطان غدد لنفی و تومورهای بدخیم می‌توانند فرد را دچار بیماری هایپرهیدروزیس کنند.

اگر دچار تعریق بیش از حد بدن در مدت زمان طولانی شده‌اید حتما برای تشخیص علت آن به پزشک مراجعه کنید. با مراجعه به پزشک بهترین روش رفع تعریق زیاد انتخاب شده و توسط وی انجام می‌شود.

روش‌های درمان تعریق شدید

روش‌های درمان تعریق شدید

همانطور که قبل‌تر گفته شد هایپرهیدروزیس یک عارضه عذاب‌آور برای افراد است. زمانی که به پزشک متخصص پوست مراجعه می‌کنید، ابتدا پزشک با پرسیدن سوالاتی شرح حالی از شما را گردآوری کرده و بر اساس آن آزمایشات لازم را تجویز می‌کند. سپس با توجه به جواب این آزمایشات مناسب‌ترین روش را برایتان به کار می‌گیرد.

در واقع این بیماری از طریق راه‌های مختلفی قابل کنترل و درمان می‌باشد که در زیر به شرح روش‌های درمان تعریق شدید به صورت جداگانه پرداخته‌ایم:

مصرف ضد تعریق‌ها
  • مصرف ضد تعریق‌ها

معمولا ساده‌ترین روش جهت رفع تعریق زیاد با توجه به تشخیص پزشک به فرد بیمار توصیه می‌شود. یعنی پزشک محصولات ضد تعریق مخصوص را تجویز می‌کند. بعضی مواقع نسخه تجویز شده را می‌توان در داروخانه‌ها تهیه کرد و در برخی مواقع نیز باید نسخه را به داروساز داد تا آن را بسازد.

محصولات ضد تعریقی که توسط متخصص تجویز می‌شوند معمولا اثربخشی بالاتری نسبت به داروهای بدون نسخه دارند. معمولا ضدتعریق‌ها غیر از زیر بغل در سایر نواحی بدن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یونتوفورزیس Iontophoresis))
  • یونتوفورزیس Iontophoresis)):

در شرایطی که روش‌های ساده ضد تعریق جواب ندهد با توصیه پزشک از این روش استفاده می‌شود. در روش یونتوفورزیس دست‌ها یا پاها و یا هر دو در یک تشت قرار داده می‌شوند و با استفاده از یک جریان الکتریکی ملایم به آنها شوک وارد می‌کنند.

با چند بار تکرار این مراحل عرق به سطح پوست راه پیدا نمی‌کند و مشکل تعریق زیاد حل خواهد شد. اما باید بدانید که این روش، راه مناسبی برای افرادی که قطعه فلزی در بدن دارند و زنان باردار و یا بیماران قلبی نمی‌باشد.

بوتاکس
  • بوتاکس:

بوتاکس از دیگر روش‌های مؤثر برای درمان تعریق زیاد به شمار می‌رود. این روش با تزریق سم بوتولینوم در لایه زیرین پوست انجام می‌شود. معمولا شنیده می‌شود که بوتاکس را برای رفع چین‌وچروک پوست انجام می‌دهند.

اما بهتر است بدانید که از بوتاکس برای رفع تعرق بیش از حد نیز استفاده می‌شود. با تزریق این ماده غدد عرق غیر فعال شده و به سطح پوست نمی‌رسد. در هنگام تزریق ممکن است کمی احساس درد کنید که این حس کوتاه بوده و زیاد طول نمی‌کشد.

کنترل این بیماری از طریق بوتاکس به صورت دوره‌ای می‌باشد. یعنی با انجام آن تا چند ماه غده تعریق غیر فعال می‌شود؛ اما برای ادامه داشتن این کنترل لازم است که فرد دوباره انجام آن را تمدید کند.

به یاد داشته باشید که این روش درمان تعریق شدید را به دلیل حساس بودن آن، حتما نزد یک پزشک متخصص انجام دهید.

  • میرادرای (:(Miradry

میرادرای یکی دیگر از روش‌های درمانی برای رفع و کنترل غرق بیش از حد است. این روش با استفاده از یک فرآیند خاصی انجام می‌گیرد که به دلیل تأیید نبودن آن از طرف سازمان غذا و دارو به عنوان روشی مؤثر جهت رفع تعرق زیاد چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

مصرف دارو
  • مصرف دارو:

زمانی که به هر دلیلی سایر روش‌ها، جهت رفع  تعریق زیاد نتیجه‌بخش نبود. و یا فرد به دلایل جسمی خاصی نتواند از آنها استفاده نماید؛ پزشک داروهای آنتی کولینرژیک را تجویز می‌کند.

مشکلی که این داروها دارند عوارض زیاد آنهاست. خشکی دهان، انسداد روده، تپش قلب و خشکی چشم از جمله عوارضی هستند که این داروها می‌توانند. برای افراد ایجاد کنند.

با این اوصاف باز هم می‌توان از مصرف داروها به عنوان روش مناسب جهت درمان عرق زیاد استفاده کرد.

  • عمل جراحی:

جراحی کردن آخرین راهی است که پزشکان به انجام دادن آن به عنوان روش مناسب جهت رفع تعریق شدید توصیه می‌کنند. دلیل آن هم این است که در این روش عصب‌های غدد تعریق کاملا برداشته می‌شوند و بدن در آن ناحیه هرگز نمی‌تواند عرق کند.

معمولا رد این عمل جراحی بر روی پوست باقی می‌ماند و این برای فرد جلوه‌ی خوشایندی نخواهد داشت. با این روش آن ناحیه برای همیشه از تعریق کردن باز ایستاده و ممکن است در نواحی دیگری از بدن بروز کند.

شما با توجه به تشخیص پزشک‌تان می‌توانید، بهترین روش برای کنترل و رفع تعریق بیش از حد خود استفاده نمایید. اما در کنار این روش‌های درمانی که گفته شد؛ روش‌های خانگی هم وجود دارد که افراد نه برای درمان بلکه برای کاهش میزان تعریق خود می‌توانند آنها را به کار گیرند. در زیر به روش‌های خانگی جهت کم کردن تعریق زیاد اشاره کرده‌ایم:

  • پوشیدن لباس‌ با الیاف نخ و پنبه
  • تعویض مستمر و زود به زود لباس‌
  • استحمام روزانه بدن با صابون و یا شامپوهای آنتی‌باکتریال
  • کاهش یا عدم مصرف مواد غذایی تند مانند ادویه و فلفل

اگر از آن دست افرادی هستید که در حد نرمال و طبیعی عرق می‌کنید. رعایت این موارد خانگی برای شما می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. اما در صورتی که عرق کردن شما از حد نرمال خارج شده است؛ به شما توصیه می‌کنیم که حتما به یک کلینیک خوب مراجعه کنید. تا با استفاده از مؤثرترین روش برای رفع تعریق شدید درمان شوید.

مؤثرترین روش برای درمان تعریق شدید کدام است؟

مؤثرترین روش برای درمان تعریق شدید کدام است؟

تا اینجای مقاله مطلع شدید که عرق بیش از حد چرا ایجاد می‌شود. و راه‌های درمانی آن کدامند؟ اکنون زمان آن رسیده. تا بهترین راه رفع تعریق شدید را به شما عزیزان معرفی کنیم.

با توجه به راه‌هایی که جهت کنترل غده عرق گفته شد، بوتاکس مؤثرترین و کم عارضه‌ترین روش جهت رفع تعریق شدید شناخته شده است. این روش در صورتی که توسط پزشک متخصص انجام شود، می‌تواند بسیار ایمن و نتیجه‌بخش باشد.

برای این منظور اگر قصد انجام بوتاکس جهت رفع تعریق شدید را دارید، بسیار مهم است که آن را در یک کلینیک معتبر نزد پزشکی متخصص در این زمینه و دارای سابقه انجام دهید.

کلینیک دکتر مهدیه بهرامی یکی از بهترین کلینیک‌ها جهت انجام بوتاکس است که خدمات خود را در بالاترین دقت و کیفیت ارائه می‌دهد.

جهت انجام بوتاکس می‌توانید به این مرکز مراجعه کنید و از بیشترین میزان اثربخشی بوتاکس تحت عنوان بهترین روش برای درمان تعریق شدید بهره ببرید.

برای ارتباط با تیم پشتیبانی و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید. از طریق شماره‌های درج شده در همین صحفه به آدرس اینترنتی «bahramiclinic.com» با کلینیک در تماس باشید.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *